SEKS HURTIGE

TING DU NOK IKKE VIDSTE OM VEGANERPARTIET

1.

Veganerpartiet er et parti med et bredt politisk program.

Vi har meninger om ældre, digitalisering, folkeskolen og andre kerneområder i vores samfund – ud over dyrerettigheder, folkesundhed og vores jords tilstand. Der skal ikke herske tvivl om, at vores jords og dyrs sundhed ligger os meget på sinde. Vi mener, at vi sagtens kan leve et liv med respekt for den jord og det liv vi har på jorden, uden at gå på kompromis med vores levestandard.

2.

Vi hedder Veganerpartiet fordi veganisme er en ideologi.

Vi har taget navn af den ideologi vi bygger på, ligesom Liberal Alliance, Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti og mange flere også har. Den veganske ideologi går mange år tilbage, og har dybe rødder i filosofien om det gode liv. Mange berømte tænkere og forskere har flirtet eller levet med den veganske ideologi gennem tiden: Einstein, Darwin, Pythagoras og mange andre. Det er altså ikke nyt at tænke vegansk, men det er nyt at det er blevet så vigtigt at gøre det.

3. 

Veganerpartiet arbejder for, at vi spiser mere plantebaseret kost.

Ikke for at forbyde kød. Det er der mange gode grunde til. Den mest nærliggende er, at kloden ikke kan tåle, at vi spiser så meget kød. Vi mennesker kan heller ikke tåle at spise så meget animalsk mad. Endelig kan dyrene heller ikke tåle at leve et så unaturligt liv. Vi ønsker at stoppe intensiv avl og avl for profit. Vi bakker op om forskernes konklusion om, at vi skal skære 70 – ­90% ned i animalsk produktion for at dæmme op for klima­, miljø­ og biodiversitetskrisen. Dette skal ske ved oplysning og økonomiske tiltag –  og teknologi, ikke ved forbud.

4. 

Veganerparties ideologi handler også om flygtninge.

Veganerpartiets ideologi handler helt grundlæggende om gensidig respekt og om at leve på en måde, der ikke skader andre. Det handler om medfølelse, bæredygtighed, personlig frihed og personlig ansvar. Veganerpartiet er derfor også stor fan af det danske samfund og det demokrati vi har. Det ønsker vi at værne om. Jo stærkere Danmark står, jo mere godt kan vi gøre for andre. Veganerpartiet vægter politik, der er med til at sikre, at respekt går begge veje, og at vi føler os trygge ved at være medfølende og tolerante.

5. 

Veganerpartiet mener, at viden forpligtiger og kan betale sig.

Vi har adgang til meget viden. Der er utrolig meget viden, som aldrig finder ind i de politiske beslutningsprocesser. Derfor mener veganerpartiet, at vi skal gøre os bedre til at bruge den viden vores forskere giver os. Meget viden peger i samme retning. Vi skal gøre noget – på en ny måde. Økonomisk vækst bør tænkes sammen med prisen for vækstens konsekvenser. Konsekvens for natur og alle levende væsner, for at favne hele billedet. Den økonomiske politik skal have fokus på de begrænsede ressourcer vi har på vores jord. Vi kan fortsat vækste uden at belaste vores miljø. Det har vist sig, at det kan betale sig, at vise omtanke.

6.

Veganerpartiets socialpolitik er, at vi har råd til at passe på hinanden.

Vi har råd til at passe på hinanden, naturen og dyrene. Vi vil prioritere et mere gennemsigtigt demokrati, hvor borgernes stemme høres, dyrs rettigheder er indlysende og naturen er en værdi. Vi vil fortsat bygge på det Danmark, som hidtil har virket så godt; at det ikke blot er de stærkes ret, men også de svages interesser, der tæller. Mere tillid og flere varme hænder, hvor psykisk syge sidestilles med fysisk syge.

2 Comments

 • Henrik Larsen siger:

  Jeg vil gerne vide, om i så også støtter ulven i dansk natur? For jeg føler at dyr skal have samme bevægelighed som mennesker! Ellers må vi mennesker indsnævre og begrænse os, vi er jo ikke guder. Og dyr skal have samme liv på jorden, og ikke jages eller udryddes!

  Venlig hilsen Henrik Ejegod Larsen

  • Jill Wortziger siger:

   Kære Henrik,
   Først vil jeg undskylde for det sene svar og måske du allerede har fået svar på dit spørgsmål men det korte svar til dit spørgsmål er: Ja, vi støtter ulve i dansk natur, vores forperson og politisk ordføre Lisel har skrevet et mere uddybende indlæg som du kan læse her: Ulve i naturen

   Mange hilsner
   Jill

Leave a Reply