Veganerpartiets partiprogram

Stigende kompleksitet

I en verden med stigende kompleksitet er vores valgmuligheder utallige. I en verden med voksende tolerance, bevidsthed og levestandard har vi også ressourcer og overskud til at gå andre og bedre veje end de traditionelle. Bagsiden af kompleksiteten er, at vi skal tage stilling til stort set alt i vores verden omkring os.

Enkle løsninger

I dag spiser vi ikke for at overleve – i dag skal vi tage stilling til, hvad vi spiser, og hvorfor vi spiser det. Mad er en stor del af vores kultur. Den går dybt i vores identitet. Derfor er det et godt sted at starte en politisk værdidebat. For mad er stadig i centrum for vores eksistens – både på det individuelle plan og på det kollektive samfundsplan. Vi lever i en tid, hvor vi skal tage stilling til, hvilken vej vi sammen skal gå. Kriserne tårner sig op og slås om opmærksomheden: klima, biodiversitet, overbefolkning, flygtningestrømme, vandforurening, fældning af regnskoven, tørker, brande, pandemier osv. Løsningerne er i flere tilfælde enkle og ligetil, men magthaverne fokuserer ofte på andre løsninger, end eksperterne gør.

Et forældet system

Den aktuelle politiske agenda fastholder og bygger videre på fortidens verden og er baseret på en forældet økonomisk model og et før-digitalt verdenssyn. Det er derfor, Veganerpartiet ser det som sin vigtigste opgave at bringe samfundets enorme fælles guldgrube af viden i spil og være med til at skabe et politisk klima, som vil de nødvendige forandringer.

Landbrug, fødevarer og fiskeri

Lanceret d. 6. oktober 2020.
Tryk for at åbne

Dyrerettigheder

Lanceret d. 13. oktober 2020. Tryk for at åbne

Naturen

Lanceret d. 20. oktober 2020. Tryk for at åbne

Miljø, klima og energi

Lanceret d. 26. oktober 2020. Tryk for at åbne

Sundhed

Lanceret d. 02. november 2020. Tryk for at åbne

Økonomi

Lanceret d. 10. november 2020. Tryk for at åbne