Kandidater

Her ser du Veganerpartiets opstillingsparate kandidater til Folketingsvalget 2019. De er repræsenteret i indtil videre fire storkredse, og har hver deres mærkesager. De opstillede kandidater kommer på stemmesedlen til Folketingsvalget 2019, såfremt partiet når 20.109 vælgererklæringer. Giv din vælgererklæring hér.

Københavns Storkreds

Michael Monberg - Medstifter

Kandidat - Københavns Storkreds

f. 1978

Medstifter af Veganerpartiet
Formand i Veganerpartiets bestyrelse

Arbejder som Systems Engineer

Jeg vil gerne forsøge at ændre de love, der har med vores forhold til dyr at gøre. Og så vil jeg gerne ind på Christiansborg for at påvirke de andre politikere i en grønnere, sundere og mere dyrevenlig retning.

monberg@vgpt.dk

Henrik Vindfeldt - Medstifter

Kandidat - Københavns Storkreds

f. 1991

Medstifter af Veganerpartiet

Uddannet videoproducer.

Jeg føler mig forpligtet til at give næste generation et godt liv, ligesom generationerne inden min gjorde en indsats og f.eks fik fjernet revselsesretten. Jeg ønsker retfærdighed, og mener, det største man kan gøre som meneske er at beskytte de svage.

hv@vgpt.dk

Troels Bergstrøm - Bestyrelsesmedlem

Kandidat - Københavns Storkreds

f. 1979

Bestyrelsesmedlem i Veganerpartiets bestyrelse

Køkkenrådgiver

Som veganer mener jeg det er nødvendigt at kæmpe for dyrene, og for at mine børn også har en klode at bo på. Jeg vil kæmpe for at få den indflydelse det kræver at få forandring, men på en måde der viser forståelse for andres holdninger. Uden indflydelse og et vegansk parti får dyrene aldrig en chance.

tb@vgpt.dk

Sjællands Storkreds

Jacob Lind Gregersen - Næstformand

Kandidat - Sjællands Storkreds

f. 1970

Næstformand i Veganerpartiets bestyrelse

Medejer af mindre virksomhed der laver kosttilskud i levnedsmiddelregi.

Jeg vil være med til at skabe en synlig ledelse af partiet, så ledelsen kan fungere som rollemodeller. Jeg vil være med til at bære det her nye der sker igennem. For at skabe en fremtid.

jg@vpgt.dk

Jacob Loui Lehrmann - Gruppeforperson

Kandidat - Sjællands Storkreds

f. 1983

Maskinfører

Jeg brænder for den empatiske og pragmatiske politik med udgangspunkt i den veganske livsfilosofi. Skabelsen og udbredelsen af den til fordel for mennesker, dyr og Danmark er noget jeg altid vil kæmpe for at få accepteret og forstået bredt. Vi kan gøre det bedre, vi SKAL gøre det bedre.

jll@vgpt.dk

Billede af Tobias Holm

Tobias Holm - Medlem af dyrerettighedspolitisk gruppe

Kandidat - Sjællands Storkreds

f. 1983

Medlem af dyrerettighedspolitisk gruppe i Veganerpartiet

Tobias har i en længere årrække arbejdet med Supply Chain Management i store internationale virksomheder i både Danmark, USA og Asien.

Det har dog altid været det frivillige arbejde for dyrene, som har vejet tungest for Tobias. Tobias har arbejdet med og for dyrene gennem de sidste 10 år både politisk og helt lavpraktisk. Senest har man kunne følge Tobias i programserien Razzia på TV2, hvor han tager ud og redder dyr fra uheldige situationer, vanrøgt og decideret mishandling.

th@vgpt.dk

Sydjyllands Storkreds

Billede af Jette Toft-Wede

Jette Toft-Wede - Medlem af sundhedspolitisk gruppe

Kandidat - Sydjyllands Storkreds

f. 1968

Medlem af sundhedspolitisk gruppe i Veganerpartiet

Jette toft-Wede har siden 1990 arbejdet i dansk og internationalt erhvervsliv – hovedsageligt indenfor den grønne branche med energibesparelser og bæredygtighed. Hendes daglige gang har i stort omfang været hos direktion og ledelse i både store og små virksomheder.

Hun driver i øjeblikket Alsbrogaard Bed & Breakfast, som udelukkende serverer vegansk mad.

Kost, ernæring og sundhed er dog hendes personlige og politiske hjertebørn, og hun har konstant udvidet sin viden om og uddannet sig indenfor området.
Hendes vinkel er altid solidt funderet ud fra årevis af resultater inden for dansk og international forskning.

jtw@vgpt.dk

Østjyllands Storkreds

Billede af Lars Corvinius Olesen

Lars Corvinius Olesen - Kommunikations- og presseansvarlig

Kandidat - Østjyllands Storkreds

f. 1991

Kom. og presseansvarlig i Veganerpartiet

Uddannet Cand.ling.merc i Virksomhedskommunikation, Institut for Virksomhedsledelse, Aarhus Universitet - BSS

Lars vil gerne bruge sin uddannelse og sine kompetencer på at hjælpe Danmark med at leve sundere, mere bærekraftigt og etisk.

*Hvorfor stiller du op for Veganerpartiet?
Fordi det er på tide at gøre op med de normer og den adfærd, der ødelægger vores planet – der er ikke en Jord 2.0! Vores systematiske opdræt, udnyttelse og drab af dyr er en stor del af vores klimaudfordring. Jeg vil gøre en forskel og fordi jeg kan stå inde for den sag, der nu er Veganerpartiets.

*Centrale mærkesager
Klima og sundhed. Vores nuværende adfærd skader ikke alene os, men forårsager en masseudryddelse af arter og biodiversitet, som har taget millioner år for at udvikle som, og som aldrig kommer igen. Det er ikke fair. Derudover er indtag af animalske produkter så tæt forbundet med negative effekter på menneskets helbred, at vores nuværende måde at leve og indtage disse produkter skal tage seriøst og imødegås.

*Ikke-veganske mærkesager?
Fremmedhad og diskrimination. Vi lever i en tid med stor frygt for det ukendte. En del af denne frygt manifesterer sig i form af diskrimination af flygtninge, folk, der er ”anderledes” og de nye normer, der truer det ”velkendte”. Efter en periode med ekspandering, globalisering og fællesskaber som EU, har bl.a. klimakatastrofer medført utryghed i stuerne og for vores børns fremtid. Mennesket er hurtigt til at tænke på sig selv, glemme fællesskaber og se andre folks behov i sådanne situationer. Lad os ikke glemme, at vi alle deler samme klode, samme genetiske kode og samme bevidsthed om hinandens ve og vel. Der er brug for at vi står sammen og finder løsninger, der virker frem for at bekæmpe hinanden.

*Hvad kan du gøre for at fremme Veganerpartiets politik?
Med min baggrund indenfor kommunikation og med et speciale i det postfaktuelle samfund og fake news, kan jeg forsøge at skære ind til benet med politikken. Jeg vil ikke deltage i et spil, hvor man anklager og udstiller hinanden for rygter, men hvor man i stedet bruger kræfterne på at fokusere på politikken og tale og på vegne af sine vælgere.

*Slutnote
Den vigtigste besked jeg har til folk er, at de betyder noget – de gør faktisk en forskel, hver dag, at de hver dag påvirker folk og verden omkring dem. Det er meget magtfuldt.

lco@vgpt.dk