VI SKAL HAVE ET PARADIGMESKIFTE

– og det er derfor vi skal have Veganerpartiet!

Samtlige af de partier vi finder på Christiansborg, har alt deres politik filtreret igennem en antropocentrisk tankegang. Altså en tankegang, som hele tiden sætter mennesket i centrum for de politiske beslutninger. Men ikke nok med det, så fortsætter ideen om vækst og kapitalisme på trods af, at alle advarselslamper blinker i forbindelse med den naturkrise vi står overfor.

Historien lyder, at vi skal endelig ikke forbruge mindre, for markedet skal jo vækste. Vi skal endelig ikke ændre i vores levevis, for markedet skal jo stadig køre rundt og vi skal stadig tjene penge. Vi skal bare vente på teknologien og så finder vi forhåbentlig ud af, at kunne tjene penge på en bæredygtig måde og så vil vi næsten ikke opleve, at vi er midt i en krise.

Enhver der kender til rapporterne om klima, miljø og biodiversitet ved, at vi ikke kan vente på ny teknologi, som vi slet ikke er sikker på kan udvikles. Rapporterne fortæller os hvad vi skal gøre, men markedet, vækstideen og industrierne ønsker ikke denne forandring og forbrugerne aner reelt intet om, hvor slemt det egentlig står til, for det er ikke dem selv der læser rapporterne. Gjorde de det, så ville de vide, at vi ikke ‘kun’ står overfor en klimakrise, men også en miljøkrise med udpint jord og potentielt meget farligt drikkevand og en biodiversitetskrise, som hele økosystemer lider under. Økosystemer, som vi som mennesker og en del af livet på jorden, er dybt afhængige af.

Derfor bør vi begynde, at tænke økocentrisk.

Der er brug for et parti, som ikke sætter mennesket i centrum. Som ikke falder for forbrug, vækst og kapitalisme. Et parti, som ikke absolut skal have rød og blå politik, men som ved ethvert politisk spørgsmål først og fremmest, tager de etiske og økocentriske briller på.

Det betyder, at hos Veganerpartiet der garanteres du, at vores helt fundamentale værdier, som vi bygger vores politik fra, altid er etiske og økocentriske.

Etikken handler om, at vi ønsker, at vores levevis er til mindst mulig skade for andre, heri både mennesker, andre dyr og naturen.
Økocentrismen handler om, at vi ikke godtager beslutninger, som på nogen måde er til skade for naturen, da naturen er vores fundament for i det hele taget at kunne trives her på Jorden. Det er også naturen og økosystemerne vi skal kæmpe for at have bygget op igen, så den trives bedst muligt og vi igen kan se, at biodiversiteten stiger, i stedet for den falder dag for dag, som den gør i øjeblikket.

Det er det Veganerpartiets arbejde først og fremmest handler om. At komme ind på Christiansborg og ud i medierne. At få fremmet den økocentriske tankegang og gå fra den antropocentriske til en mere etisk måde, at være i verden på, sammen.

Deler du denne vision, så hjælp os ved at blive blive medlem eller støt os økonomisk idag: https://vgpt.dk/stoet-os/

Skrevet af Lisel, næstforperson i Veganerpartiet

Leave a Reply