Veganerpartiet er et parti med dyrerettigheder og økocentrisme øverst på programmet – som flere og flere europæiske partier:

Tænker du, at vi her i Veganerpartiet, er fuldstændig vanvittige, fordi vi med veganismen stiller op til valg til Folketinget? Så kan vi fortælle dig, at vi ikke er mere vanvittige end de cirka 19 andre partier i Europa + andre lande, med nogenlunde samme fokus som os, som i øjeblikket er ved at gøre det samme. Dyrerettigheder og miljø er i allerhøjeste grad i fokus.

Portugal ‘People – Animals – Nature’ – et parti med miljø- og dyrepolitik i højsædet

Der var valg i Portugal d. 6. oktober 2019 og vores søsterparti “People – Animals – Nature” jublede. De havde i forvejen 1 plads i det portugisiske Folketing, men de vandt tre pladser mere, plus 1 plads i EU. Vi ringede naturligvis til dem og ønskede tillykke. “People – Animals – Nature” er som os også et parti med miljø- og dyrepolitik på partiprogrammet.

Holland – ‘Party for the animals’ – dyrerettigheder 

I Holland finder vi vores “storesøster”, der især fokuserer på dyrerettigheder. ‘Party for the Animals’ har i alt 80 valgte repræsentanter fordelt i EU, nationalt, regionalt og lokalt. De sidder med 5 pladser i Parlamentet og 3 i Senatet.

Storbritannien – ‘Animal Welfare Party’ – dyrevelfærd

I Storbritannien har Animal Welfare Party vundet lokale pladser og de voksede stødt ved sidste valg, og er derfor endnu et europæisk parti med dyrevelfærd i højsædet.

Spanien – ‘Pacma’

Vores søsterparti i Spanien fik over 1 million stemmer til senatet, og de har allerede ændret jagtlove og fået andre tiltag igennem.

Dyrerettigheder og klima er vigtigt for flere og flere europæiske partier

Det vi partier i Europa har til fælles, er, at vi fokuserer på vores fundament for i det hele taget, at kunne leve trygt sammen på jorden. Leve uden frygt for giftigt drikkevand, forpint landbrugsjord, farligt klima og miljøsvineri. Men også at fokusere på, hvordan vi i det hele taget opfører os i verden. Ikke bare overfor hinanden, men også overfor de individer, som vi deler planeten med og selvfølgelig også overfor planeten selv. Det er jo vores fundament, og enhver ved, at hvis fundamentet ikke er i orden, så vælter resten, da det er bygget på et usikkert grundlag.

Veganerpartiet – Danmarks parti for bedre dyrerettigheder og klimaløsninger

Veganerpartiet er Danmarks parti for dyrerettigheder og klimaløsninger. Vi er en del af en europæisk bevægelse, som arbejder hårdt for, at etik, medfølelse og grønne tiltag bliver en del af en naturlig hverdag. Især for dem der styrer landets love. Vi er det paradigmeskifte, der skal til, for at dyrene kan få deres naturlige liv tilbage, og forskerne kan få implementeret de ændringer, de råber højt om. Et paradigmeskift er nødvendigt for vores trivsel på vores planet.

En europæisk og global fælles indsats gør det muligt

Alle vi partier har det til fælles, at vi ønsker at samarbejde med alle de mange organisationer derude, som kæmper for det samme. For det vi ser, det er, at græsrodsorganisationer er nødvendige og vigtige. Alt det arbejde de laver, har med disse nye partier en vej ind i den politiske arena. Herfra kan vi arbejde konstant for, at nye grønne og medfølende tiltag bliver en naturlighed i politik.

Fokus på økocentrisme og dyrs rettigheder er partiernes kernepunkter

Tilbage i september 2019 tog vi til vegansk politisk konference i Portugal. Det var en rigtig god mulighed for, at møde mange af vores søsterpartier og inspirere hinanden. Vi havde gode samtaler med både Sverige, Finland, Cypern, USA, Belgien, Israel, Portugal, Spanien mv. Konferencen blev afholdt af det hollandske parti ‘Party for the Animals’. De beskrev deres arbejde, som præcis det vi i Veganerpartiet ønsker at gøre. At bruge alle vores vågne timer på Christiansborg på at fremme medfølelse, dyrerettigheder og økocentrisme på Borgen. At arbejde hårdt for alle de grønne og dyrevenlige interesser, som alle græsrodsbevægelserne kæmper for at blive hørt for. Vi vil tage alt deres hårde arbejde med ind på Borgen og give dem en stemme og gøre alt for, at de bliver hørt.

Vi arbejder selv hårdt for, at skrive beslutningsforslag og gøre klar til alt det politiske arbejde, som naturen og dyrene, har hårdt brug for bliver gjort.

Veganerpartiet er en del af en større koalition. Vi samarbejder på tværs af Europa med partier som os selv og er langt fra alene om, at ville have etik, medfølelse og økocentrisme ind i den politiske arena.
—-

Hjælp os med at hjælpe dyrene og klimaet

Hjælp os, dyrene og klimaet ved at give os en vælgererklæring i dag. Læs også ‘politik’ og ‘blog’, så du lærer os bedre at kende: www.vgpt.dk – og kom også gerne til et af vores politiske foredrag.

Tjek de andre partier ud og find Veganerpartiet:
https://www.partyfortheanimals.com/international-movement

Besked fra Earthling Ed inden det sidste britiske valg:
https://www.facebook.com/Party4theAnimals/videos/724088078112239/?v=724088078112239

Forskerne skal tages seriøst nu:
https://ing.dk/artikel/12-aar-gammel-klimarapport-2020-begynder-massive-skovbrande-australien-231396

Læs også artiklen ‘Hvorfor er Veganerpartiet nødvendigt‘.

One Comment

  • Tine Krogh siger:

    De bedste nyheder, jeg længe har set!
    Hensynet til dyrene er i vækst – omsider er der håb.

Leave a Reply